Re:Mind Meditation Studio

Oliver Heath

Re:Mind Studio – London There is growing evidence that Biophilic Design can improve physical and psychological health when incorporated into the built environment. Biophilic Design applies the principles that humans have an innate attraction to nature and that increasing our connection with natural elements through the spaces in which we inhabit, work or relax, can improve our cognitive functioning and …

The Garden School, Hackney

Eren McEwen

The Garden School, Hackney Designed and completed by Oliver Heath Design There is a wealth of evidence that Biophilic Design can improve wellbeing when incorporated into the built environment. Biophilic Design applies the principles that humans have an innate attraction to nature and that increasing our connection with natural elements through the spaces in which we inhabit, work or relax, …

Vital Topics Manchester

Eren McEwen

Vital Topics Installation, Manchester 2017 Completed by Oliver Heath Design, Connection Furniture and Interface.     Oliver Heath Design was very excited to put together a multisensory, biophilic installation in the drum at University of Manchester for last year’s opening lecture of their Vital Topics series this year on Smart Cities. Vital topics discusses a variety of global business issues …

Tid for Hjem – Biophilic principals for better, happier and more sociable homes

Eren McEwen

Biophilic principals for better, happier and more sociable homes! Designed and completed by Oliver Heath Design and TV2’s Tid for Hjem Our latest Tid for Hjem was a fantastic opportunity to create a lively, dynamic family space in Bergen! The clients, a young couple with a baby, while very happy with the rest of their new house felt that the …

TV2's Tid for Hjem, 'Modern Heritage meets Scandi Chic'

Tid for Hjem – Modern Heritage

Oliver Heath Full

Tid for Hjem – Modern Heritage Meets Scandi Chic Designed and completed by Oliver Heath, Elly Deakin and TV2’s Tid for Hjem This project for Norway’s TV2 show ‘Tid for Hjem’, proposed that we redesign a family living and dining room within a countryside villa built by family members during the 1920s. The home is situated down a quiet lane …

Offices : Clerkenwell Design Week, Interface Show Room

Interface Showroom Installation

Oliver Heath

  Biophilic Installation at the Interface Showroom for Clerkenwell Design Week ’16 Designed and completed by Oliver Heath, Kirsty Parker and Elly Deakin We designed and installed a Biophilic space at the Interface showroom in London, as part of their current campaign: ‘Beautiful Thinking’. The project brief was to create a temporary Biophilic installation for Clerkenwell Design Week, which demonstrated various Biophilic design principles to visiting architects …

Tid for Hjem, Urban-nature Cabin

Elly Deakin

Urban-nature Cabin in Bergen, Norway Designed by Oliver Heath Design for TV2’s ‘Tid for Hjem’ (Time for Home) The existing layout of the family room was lacking good circulation and the kitchen was isolated and dingy. We solved this by demolishing the wall next to the kitchen to create an open-plan interior where natural light could easily flow throughout the entire …

Wondertale Sleep Set, London

Elly Deakin Full

‘Into the Woods and Faraway’ Designed and completed by Oliver Heath, Kirsty Parker, Elly Deakin and Elevation Design Sponsored by: Concept Many folk and fairy tales use the metaphor of wild natural spaces, such as “the woods” as “liminal spaces”; those where the usual rules of society and life do not apply. When our heroes or heroines step into the …

A Biophilic Basement, Norway

Elly Deakin Full

Tid for Hjem – A Biophilic basement Norway Designed by Oliver Heath Biophilic design principles can instantly lift a space and therefore have positive effects on the user’s mood and well-being. Optimising light levels, adding natural patterns / textures and colours can strengthen the innate connection we have with nature. This project demonstrates that these ideas are accessible to the …

Green Living Centre, Islington

Oliver Heath Full

Client: Islington Borough Council Designed and completed with Nikki Blustin and KCA London Brief: To design a three part project focussed on sustainability in the Islington area; to create an exhibition area outlining the principles of eco living, working and travelling; a meeting area and an office space for council officials – the sustainability experts. Method: we created 3 distinct areas …